ponedeljek, 28. januar 2013


V Krškem je v petek, 9. novembra 2012, potekal posvet o reformi skupne kmetijske politike do leta 2020  z evropskim komisarjem za kmetijstvo in razvoj podeželja gospodom Dacian Cioloşom.

 

 
V sklopu skupne predstavitve Las Posavje je zavod Otok v Kulturnem domu Krško predstavil projekt “ Pravljične poti Kostanjevice na Krki - pot Čestitk“ . Regionalne zmagovalke slovenske
“ Najpoti 2011“.
Projekt, ki ga je delno sofinancirala tudi EU postaja primer dobre prakse in vzpodbuda, kako se lahko javnosti neznana pravljica in skromna pot vzpostavi kot gibalo razvoja novih izdelkov ter krepitve odnosov med ljudmi .
Pozornost  so vzbudile tudi maskote vil Čestitk. Maskote so posebej za popestritev dogajanj  oblikovani kostumi , nekakšne pustne maske , ki se nekoliko  navezujejo na šelmarsko tradicijo v Kostanjevici na Krki in z ambicijo, da postanejo predstavitveni simbol najmanjšega slovenskega mesta.
Evropski komisar Cioloş in minister  za kmetijstvo in okolje Bogovič sta si vzela čas in podrobno prisluhnila predstavitvi projekta, ga pohvalila, ter poskusila nov izdelek Kostanjeviških kostanjevih dobrot blagovne znamke OTOK .

Vile Čestitke so vsem udeležencem posveta zaželele veliko uspeha.
 
foto: Arhiv LAS Posavje



 

Ni komentarjev:

Objavite komentar